Rólunk

A torma értékes hazai alapanyag, hungarikum, melynek nincs ökológiai lábnyoma. Az őszi betakarítástól tavaszig frissen eltartható, hiszen egy igazi télálló növény, mely egyszerű hűtéssel képes megőrizni minden genetikai jó tulajdonságát.

Heit Torma

Családunk évtizedek óta torma termesztéssel foglalkozik a magyar torma hazájában, Hajdú-Bihar Vármegye legkeletibb szegletében. Feldolgozónkat Pocsajon létesítettük, ahol 2022 óta kisüzemileg dolgozzuk fel a kiváló hajdúsági torma alapanyagot.

A magyar torma hungarikum, melyet 2004 óta az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelöléssé nyilvánított.

Tormatermékeink laktóz-, glutén- és színezékmentesek, ugyanakkor vegán étkezésben is remekül használhatóak.

A tormáról

Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon: gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító hatásairól is közismert. Kiváló gyomorbajokra, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat.

Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium és vírusölő hatása is igen magas, nem utolsósorban afrodiziákum.

Debrecen vonzáskörzetében a magyar gazdálkodók hozzávetőlegesen 1.000 hektáron termesztenek tormát, a tormafogyasztás azonban ezzel nem egyenesen arányos. Rossz beidegződés, hogy reszelt tormát leginkább húsvét idején szokás fogyasztani. A torma mind az őszi, téli és tavaszi vitaminszegény hónapokban is különösen jó szolgálatot tehet szervezetünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel kiválóan harmonizál.

Gyógyszerek helyett használjunk természetes immunerősítőt főleg, ha még finom is!

Filozófiánk

Mi, mint családi vállalkozás, büszkék vagyunk arra, hogy a magyar torma hazájában élhetünk és ebben a különleges környezetben inspirációt merítünk a minőségi termékeink elkészítéséhez. Őszinte kommunikációval és nyitottsággal kívánunk közelebb kerülni fogyasztóinkhoz, hiszen számunkra minden kapcsolat értékes és személyes.

A Heit Torma nem csak termékeket kínál, hanem életstílust és értékeket is. Célunk, hogy az általunk kínált termékek ne csak az asztalodat, de az életedet is gazdagítsák. Az összetett ízek, a tiszta alapanyagok és a családi hagyományok áthatják minden egyes torma termékünket. Köszönjük, hogy velünk vagy, és választásoddal te is részese lehetsz ennek a családi történetnek és értékvilágnak.

In memoriam Bíró István 2014.

Visszajelzések