- 100% MAGYAR TORMA
- 100% EGYEDI
- 100% TERMÉSZETES
- 100% EREDETVÉDETT
- 100% MAGYAR TORMA
- 100% EGYEDI
A torma értékes hazai alapanyag, hungarikum, melynek nincs hatalmas ökológiai lábnyoma. Az őszi betakarítástól tavaszig frissen eltartható, hiszen egy igazi télálló növény, mely egyszerű hűtéssel eltartható.
Családunk évtizedek óta torma termesztéssel foglalkozik a magyar torma hazájában, Létavértesen.
2012 óta kisüzemileg dolgozzuk fel a kiváló hajdúsági torma alapanyagot.
A magyar torma hungarikum, melyet 2004 óta az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelöléssé nyilvánított.
Torma és grill termékeink nem tartalmaznak semmilyen mesterséges adalékanyagot: laktóz-, glutén- és színezékmentesek, ugyanakkor vegán étkezésben is használhatóak.
Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon, elsősorban gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kalcium-, magnézium– és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító preventív hatásairól is közismert. Kiváló gyomorbajokra, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium– és vírusölő hatása is igen magas.
Debrecen vonzáskörzetében a magyar gazdálkodók hozzávetőlegesen 1.200 hektáron termesztenek tormát, a tormafogyasztás azonban ezzel nem egyenesen arányos. Rossz beidegződés, hogy reszelt tormát leginkább húsvét idején szokás fogyasztani. A torma mind az őszi, téli és tavaszi vitaminszegény hónapokban is különösen jó szolgálatot tehet szervezetünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel kiválóan harmonizál.
Gyógyszerek helyett használjunk természetes immunerősítőt főleg, ha elérhető közelségben van és még finom is!
In memoriam Bíró István 2014.